Glicemie

glucoteq banner

3 Tehnologii de masurare a glicemiei pe care trebuie să le cunoașteți

AST - Testarea la un loc alternativ

4161-icon_Alternative Site Testing_full_small

Testarea la un loc alternativ (AST) înseamnă că puteți utiliza alte părți ale corpului decât vârful degetelor pentru a vă verifica nivelul glicemiei. Sistemul vă permite să testați din palmă, antebraț sau coapsă, cu rezultate echivalente cu cele obținute la testarea din vârful degetelor. Cu sistemul de monitorizare a glicemiei Microlife GlucoTeq, vârfurile degetelor dvs. simt mai puțină durere. În alte zone ale corpului, terminațiile nervoase nu sunt atât de numeroase și nu veți simți atât de multă durere ca la nivelul vârfului degetelor.

Setare AC/PC

4160-ACPC Settings_full_small

Indicatorii de masă AC (Ante Cibum) și PC (Post Cibum) oferă mai multe detalii despre rezultatele testului glicemiei dumneavoastră înainte și după mese. Testarea glicemiei atât înainte, cât și după mese, vă permite să vedeți modul în care masa respectivă vă afectează nivelul glicemiei și vă ajută să înțelegeți care mese pot fi cele mai bune pentru controlul glicemiei. În timpul zilei, nivelurile tind să fie la cel mai scăzut nivel chiar înainte de mese. Un nivel normal al glicemiei este mai mic de 100 mg/dL după ce nu ați mâncat (post) timp de cel puțin 8 ore. Și mai puțin de 140 mg/dL la 2 ore după ce ați mâncat. Cea mai puternică influență asupra nivelului de glucoză din sânge vine din partea alimentelor. Indiferent dacă aveți diabet de tip 1 sau de tip 2, vârful glicemiei este adesea susceptibil să apară la aproximativ două ore după o masă. Avantajul testării în așa-numitele „perechi” de înainte și după mese, este că puteți vedea cât de mult a crescut (sau chiar a scăzut) nivelul glicemiei între mese.

HCT - Compensarea hematocritului

4162-icon_HCT Compensation_small

Hematocritul (HCT) este Procentul de volum al globulelor roșii din sânge, măsurat în cadrul unei analize de sânge. Măsurarea depinde de numărul și dimensiunea globulelor roșii. Hematocritul este puțin mai precis, deoarece volumul celular (PCV) include cantități mici de plasmă sanguină prinse între celulele roșii. Nivelurile HCT sunt estimate prin măsurarea oxidării difuziei mediatorului către electrodul superior de aur în timpul primei părți a testului. Nivelurile de glucoză corectate cu HCT sunt determinate de un algoritm de pe aparat. Tehnologia utilizată în Microlife Gluco-A+ oferă măsurători precise ale glicemiei care sunt insensibile la nivelurile HCT în intervalul 20-60%.

Vezi mai multe despre glucometrul Glucoteq