Monitorizarea tensiunii arteriale în sarcină și preeclampsie

2212-Header-pre-eclampsia (2)

Toate tensiometrele digitale pentru brat pot fi utilizate în timpul sarcinii și preeclampsiei.

Pre-eclampsie

Hipertensiunea arterială în timpul sarcinii poate provoca complicații grave atât pentru mamă, cât și pentru copil, iar o problemă mai gravă este întâlnită atunci când apare preeclampsia. Pre-eclampsia este definită ca fiind o hipertensiune nouă și o proteinurie substanțială după 20 de săptămâni de gestație. Din cauza naturii imprevizibile a preeclampsiei, femeilor însărcinate hipertensive trebuie să li se măsoare frecvent tensiunea arterială.

Tensiometre care pot fi utilizate pentru depistarea preeclampsiei

Preeclampsia poate fi însoțită de un flux sanguin redus prin placentă, astfel încât bebelușul primește mai puțin oxigen și nutrienți. Acest lucru poate cauza o greutate mică la naștere și alte probleme pentru copil. Majoritatea femeilor cu preeclampsie nasc totuși copii sănătoși. Câteva dezvoltă o afecțiune numită eclampsie, care determină un risc ridicat atât pentru mamă, cât și pentru copil. Preeclampsia poate fi recunoscută printr-o creștere clară a tensiunii arteriale după 20 sau 32 de săptămâni de gestație. Prin urmare, este esențial ca tensiunea arterială să fie monitorizată frecvent și cu acuratețe în timpul sarcinii.

Majoritatea tensiometrelor electronice au dificultăți semnificative în măsurarea în timpul sarcinii și mai ales în timpul preeclampsiei. Acest lucru înseamnă că, atunci când se fac măsurători cu aceste dispozitive, este posibil ca preeclampsia să NU fie detectată. Din acest motiv, autoritățile din domeniul sănătății solicită un test de validare specific pentru tensiometrele automate care sunt utilizate la femeile însărcinate și la cele care au preeclampsie înainte ca dispozitivele automate de măsurare a tensiunii arteriale să poată fi recomandate pentru utilizare în timpul sarcinii.

Toate tensiometrele Microlife complet automatizate pentru brațul superior pot fi utilizate în timpul sarcinii și al preeclampsiei.

Mai multe articole